2008.12.06 – Gura Diham – Glajerie – Malaiesti – Vf Omu – Valea Cerbului

A trecut ceva vreme si nu mai tin minte cum am planificat tura asta, insa probabil la fel ca toate celelalte: pe ultima suta de metrii.

Sambata dimineata ma urc in 41 via Piata Presei. Coborand din trenul usor, ma intalnesc cu Rudi. Si el mersese cu acelasi tren, dar probabil ca eu eram mult prea perocupata sa dorm in scaunul meu decat sa ma uit in jur, el o fi fost la fel, si asa se face ca ne-am intalnit abia la coborare.

Sub panoul de la Piata Presei cu Raduleasca dezbracata din motive “caritabile” ma intalnesc cu Silvano si Mihai. Ne asteptau! Silvano urma sa ajunga in aceeasi zi la Brasov … asa se face ca ne-a lasat la Cab. Gura Diham. Pe drum, am dormit, ca de obicei!! :))

Participanti: eu, Rudi, Mihai
Traseu:Busteni – Glajerie – Malaiesti – Hormul Mare – Vf Omu – Valea Cerbului
Perioada:6 Dec – 7 Dec 2008 (Sambata, Duminica)

Plecam usurel spre Glajerie. Incepem cu minunata panta a prostului, care … nu mi se mai parea asa de enervanta cum o resimteam odinioara. Baietii o iau inainte, destul de repede. Din lipsa de motivatie, nu prea imi vine sa trag de mine sa tin pasul cu ei … asa ca-mi vad de drumul si de gandurile mele. Din cand in cand ma asteapta, Mihai mai baga o poza … si iar o iau inainte … pana sa prind ca … trebuie sa o lase mai moale!! :))

Coltii Morarului

Malaiesti

Nu prea era zapada si ma felicitasem punetru alegerea facuta de a-mi pune in picioare bocancii de 3 sezoane. Mihai a fsot si mai inspirat: adidasi! Dar ce conta de vreme ce zapada se lasa dorita?!

Eu asteptata de baieti …

Malaiesti

Trecem podetul :).

Malaiesti

Peisaj 🙂 .. la Bellvedere

Malaiesti

Rudi la bellvedere

Malaiesti

Eu si Rudi la Bellvedere. Rudi inceca sa ma consoleze ca am un aparat foto foarte bun si ca … sa nu ma mai plang de el. Nu prea a reusit sa ma convinga. Asadar m-am bazat pe Mihai ca va avea grija sa faca destule poze din tura asta.

Malaiesti

Mihai la belvedere 🙂 … ce? Numai noi?!

Malaiesti

Malaiesti

Si un pic de zapada …

Malaiesti

Postavarul. Oh, ce aminitiri … debutul meu in trasee de alpinism …

Malaiesti

Si asa ajungem noi la Cabana Malaiesti. Arata fsorte bine, reamenajata, curata. Am mancat cate o ciorbita, si am baut cate un ceai. Baietii au vrut sa mai bea cate un ceai asa ca eu …. m-am intins pe banca si am mai tras un pui de somn! :)). Ce naiba e cu mine?!

Eu si Rudi

Malaiesti

…Si baietii: Mihai si Rudi!

Malaiesti

Iesim din cabana si-i dam in sus spre Hornul mare. Nu era inca zapada, insa pe pietre exista o pojghita de gheata. Atentie maxima!!! Ceata se lasa incetul cu incetul, si ne oferaun spectacol minunat de lumini. Atmosfera in grup e … misto rau!

Malaiesti

Usuel pe gheata!

Malaiesti

🙂

Malaiesti

Daca e ceata nu inseamna ca nu e frumos, nu?!

Malaiesti

Si am intrat in ceata. Rudi era singurul carea vea coltari la el, asa ca a iesit la inainteare sa sape trapte pentru noi cei .. care ne-am gandit ca nu are rost sa ne echipam de iarna!!

Malaiesti

🙂

Malaiesti

Si am iesti din horn: “Haide-ti o poza de victorieeeeee!!!!”

Malaiesti

Sus pe platou vantul batea destul de tare. Eram in timp! Nu avea cum sa ne prinda noaptea …

Malaiesti

La 16:30 eram la Statia Meteo Omu!

Malaiesti

Vin si eu din urma. Era sa ma pierd in ceata! Uh, ce bine ca i-am gasit!!

Malaiesti

Noi am fost primii la statia meteo Omu, insa a mai venit un grup in urma noastra pe care-l depasisem in caldarea Malaiesti. Pana la urma ne-am strans gasca mare si am astat la povesti … ce mistooooooo!!!!

Malaiesti

Ba un ceai ba …..

Malaiesti

Je

Malaiesti

Pe la ora 20-21 ne-am retras cu totii la somn. Am dormit 10-12 ore … dimineata la 9:00 ne gandeam pe unde sa coboram. “Vreau un traseu luuung!” – imi exprim preferintele. Insa baietii otarac sa coboram pe V Cerbului. Vine cu noi si unul din baietii de la statia Omu.

Malaiesti

Ceata … si peisaje de vis!!

Malaiesti

“Imi faci si mie o poza?!” 🙂

Malaiesti

Mihai

Malaiesti

Pe V Cerbului

Malaiesti

In foarte scurt timp ajungem jos in Busteni. Acolo ramanem iar numai noi 3. Eu insist sa fac o poza cu Cerbul!! 🙂

Malaiesti

Intram la un restaurant la o cirbita si o berica, timp in care incercam sa luam legatura cu Silvano, si sa ne facem drum spre casa.

Malaiesti

Apare si Silvano. Mai stam putin sa bea si el un ceai negru, si o taiem spre casa.

Concluzii:

– Tura super tare, si echipa super tare de care imi amintesc cu drag!
– Pozele sunt facute de mine si de Mihai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *