Review echipament

1. Review echipament Quechua

In urma unor intrebari pe care le-am primit de la diversi cititori ai acestui blog referitor la produsele Quechua cu care apar in pozele din Peuterey, m-am gandit ca ar fi nimerit sa scriu parerea mea strict personala asupra acestora.

Bete telescopice Forclaz 500 light – Quechua

Descriere produs: http://www.decathlon.fr/forclaz-500-light-id_forclaz%20500%20light%20quecha_8126305.html

Greutate: 230g/bucata
Pret: 19.90 euro

Avantaje:
– se vand la bucata, nu la pereche. Personal, consider ca betele telescopice sunt niste consumabile. Atunci cand unul din ele se rupe, trebuie sa ai posibilitatea sa il inlocuiesti doar pe acela, nu sa fii nevoit sa cumperi inca o pereche.
– raport robustete/confort/greutate foarte bun.

Pana acum, am avut posibilitatea sa folosesc mai multe bete telescopice, de la diferite firme. Aces produs se remarca prin urmatoarele:
– manerul este dintr-un material moale si confortabile, nu produce bataturi atunci cand palma e transpirata de la efort
– la punctele de imbinare, nuca nu a ramas niciodata intepenita, sau mai rau, sa se invarta in gol si sa nu le pot strange.

Cu multa atentie, se pot folosi si la schi de tura (a nu se intelege coborari pe vai de abrupt!).

august 2010, Catalin Pobega

Jacheta tura lunga Forclaz 400 – Quechua

Descriere produs:
– meterial in 3 straturi cu membrana (5000 schmerbers).
– cusaturi principale etanse.
– membrana hidrofila (RET=10) ce permite evacuarea transpiratiei.
– fermoare pentru ventilatie sub brat
– material bi-extensibil

Avantaje:
– gluga din acelasi material bi-extensibil
– greutate: 380 g la marimea L!

Dezavantaje:
Singurul cusur pe care i l-am gasit este ca fermoarul principal nu se poate deschide si de jos in sus. Atunci cand ai hamul de alpinism pe tine, lucrul acesta devine esential.

M-a atras la acest produs greutatea scazuta. La 380 g, poate fi comparata cu un polar! Este geaca pe care am avut-o cu mine pe Peuterey. A fost excelenta!
Fiind material 100% polyester este foarte extensibil. Acest lucru ii confera o mare rezistenta la abraziune in comparatie cu alte membrane non-extensibile gen novadry, gore-tex, etc.

Pret magazin: 299 lei

august 2010, Catalin Pobega

Supra-pantaloni Bionnassay – Quechua

Descriere produs:
– compozitie: 60% polyamide, 29% polyester, 11% elastane
– accesorii: parazapezi cu fermoar detasabile si bretele detasabile.
– pret: 210 ron (la magazinele Dechatlon din Romania) sau 49.90 euro in Franta.

Avantaje:
– parazapezile cu fermoar aflate pe interiorul pantalonului, care se pot detasa. Aceste parazapezi cantaresc extrem de putin (doar 120 g!!!) si sunt foarte eficiente in zapada mare si apoasa!
Sunt fericit ca am scapat de grija parazapezilor pe care inainte trebuia sa le cumpar separat, sa le car in rucsac (de cele mai multe ori ele fiind voluminoase) si care de cele mai multe ori se gaureau/rupeau la contactul cu coltarii, ele aflandu-se in exterior.
– materialul din care sunt facuti pantalonii e foarte elastic, creend o senzatie pura de libertate de miscare. Un alt atuu al acestui material in comparatie cu cel de goretex (de exemplu) e faptul ca atunci cand este perforat de coltari, el se strange. E de ajuns ca acasa sa ii cosi cu ata normala si pantalonii sunt ca noi. Ne e nevoie de petece!
– pe partile laterala au aerisire (de la bazin pana deasupra genunchiului).
– bretelele detasabile sunt f bine-venite. Atunci cand merg cu hamul pe mine le las acasa, nu am nevoie de ele.
– tin foarte bine la vant si la umezeala. Foarte rar a fost nevoie sa imi pun niste pantaloni de polar pe interior, de cele mai multe doar supra-pantalonii Bionnassay sunt suficienti.
– pretul foarte avantajos in comparatie cu produsele altor firme. Va las pe voi sa dati un search pe google dupa preturi la supra-pantaloni. Eu am cautat si in Chamonix, si m-am linistit 🙂 Tinand cont ca ii schimb odata la 2 ani (pentru ca ii folosesc si la schi, si acolo ii tai cu cantul), mi se pare o mare afacere.
– exista model de femei si model de barbati, diferenta fiind la modul cum se inchide fermoarul, la modelul de barbati exista un buzunar pe piciorul stang, si la marime: un S de barbati echivaleaza cu un M de femei.

Dezavantaje:
– destul de grei, 700 g la marimea M.
– la modelul din 2009 nu imi place scrisul prea mare “Quechua”, vedeti si in poza. La modelul din 2010 (model pe care il are Silvia) am vazut ca au corectat acest lucru, scrisul fiind foarte mic.
– la modelul din 2010, buzunarele interioare sunt din polar. As fi preferat sa fie dintr-un material mult mai usor si mai respirabil, asa cum este modelul din 2009.

Mai multe info despre produs vezi aici: http://www.decathlon.fr/pantalons-alpinisme-pantalon-bionnassay-id_MAN_10529_8010075.html#

Eu ii folosesc in turele de alpinism de iarna si la schi de tura. Si eu si Silvia am folosit acesti pantaloni pe Peuterey.

august 2010, Catalin Pobega

2. Cantar electronic portabil (pescaresc)

Ce facem cu el?
– ne cantarim echipamentul de munte pe principiul “cu cat mai usor, cu atat mai rapid”. Polare, sosete, supramanusi, bocanci, mancarea, rucsacul intreg, bicicleta…toate au fost cantarite cu acest cantar.

Ce se poate cantari cu acest cantar?
Tot ce este peste 20 g si pana la 40 kg. Are o marja de eroare de 20 g.

Cum cantarim cu el?
Lucrurile care nu pot fi agatate de carligul cantarului pot fi introduse intr-o plasa de nilon si cantarite. Lucrurile usoare pot fi sustinute in timpul cantariirii cu un singur deget bagat in inelul de sustinere cu care este prevazut cantarul. Pentru lucrurile mai grele, de exemplu un rucsac de 20 kg, se poate introduce lama unui piolet in inelul de sustinere al cantarului. Asfel, punctul de sustinere devine pioletul care poate fi apucat cu doua maini.

Descriere produs:
– Display de afisare LCD cu 4 digits.
– Capacitatea maxima de cantarire: max. 40kg.
– Diviziunea de cantarire: 20g
– Precizia de masurare este cuprinsa intre: 1/1000 si 1/2000.
– Unitatea de masurare: Kg si Lb.
– Alimentare: 3 baterii AAA de 1,5V ( incluse ).
– Buton ON/OFF.
– Butonul TARE de calibrare la 0.00 (si functie de anulare a recipientului)
– Ecranul display iluminat pe albastru cu functie de auto-oprire
– Consum redus, fiabilitate maxima.
– Material: ABS plastic.

Pret: intre 35 – 40 RON

De unde se poate achizitiona?
Noi l-am luat de pe www.okazii.ro, dar vad ca se gaseste si pe www.shop-bucuresti.ro, sau dati search pe google dupa “cantar pescaresc”.

Asa cum spune Gabi Baza (cel care mi-a spus si mie de acest cantar), e interesant sa il iei cu tine la magazin si sa cantaresti echipamentul ce vrei sa il cumperi. Ramai mirat sa vezi ca nu tot timpul ce scrie pe eticheta sau iti spun vanzatorii referitor la greutate e adevarat.

august 2010, Catalin Pobega

3. Aparat foto Sony TX5

-vezi AICI
august 2010, Catalin Pobega
*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *