Logistica

Surse generale pentru logistica Alpi-Europa

– site foarte fain de transport in comun in zona Elvetia, Italia, Franta sbb.ch
– autobuzele SAT de transfer zona Alpi
– meteo Europa se verifica pe meteoblue.com
– meteo pentru zona Mont Blanc se verifica pe chamonix-meteo.com

Logistica pentru Alpi-Chamonix prin Milano

 1. Avion direct Bucuresti – Milano Bergamo/Malpensa la wizzair.com cu pret de ~ 2 x 260 Euro cu un singur bagaj mare la cala pentru amandoi (greutate de max 33kg).
 2. Autobuz din aeorport pana in fata statiei Milano Centrale. Frecventa autobuzelor este din 15 in 15 min. Calatoria dureaza 40-60 min.
  • Una dintre variantele:
  • Tren Milano Centrale – Ivrea – Chivaso – Aosta. Orarul trenurilor se gaseste pe trenitalia.com. Obligatoriu sa se verifice fix pentru ziua calatoriei, intrucat pot aparea modificari in caz de weekend sau sarbatoare.
  • Metrou pana in autogara Milano Lapugnano (circa 30 min).
   Autobuz spre Courmayeur/Chamonix. De verificat programul pe savda.it – liniile nationale.
 3. Autobuz Aosta – Courmayeur – Chamonix . Autobuzul se ia chiar de langa statia de tren din Aosta. In cazul in care calatoria se opreste/incepe la Courmayour se verifica orarul savda.it – liniile nationale. Daca se merge pana in Chamonix, orarul cu legaturi se verifica pe savda.it – liniile internationale.
 4. Autobuz Courmayeur – Val Veny pentru a se ajunge in camping. Orarul poate fi consultat tot pe savda.it – liniile regionale.
 5. Butelie: pe perioada verii sunt deschise magazinele din Courmayeur sau Chamonix inclusiv Duminica
 6. Cazare: pe perioada verii sunt campinguri deschise atata in Vall Veny cat si in Chamonix Sud

Cu putina atentie la partea de planificare si putin noroc, se poate ajunge in Chamonix la 16h45 cu plecare din Bucuresti cu un avion de dimineata de ora 6h00. Deci cam 11+1h de calatorie (ceasul inapoi).

O aproximatie a costului de calatoriei pentru doua persoane ajunge la 2x260Euro (avion) + 2×35 Euro (bus si tren) + 2×35 Euro = 660 Euro in sezon (august).

Logistica pentru Alpi-Chamonix prin Geneva

 1. Avion direct Bucuresti-Geneva nu exista decat la Wizzair.com Lunea si Vinerea, ~2h30, pret ~2 x 350 Euro cu un singur bagaj de cala pentru amandoi.
  – directia B-G: ora 06:05 → 07:40
  – directia G-B: 08:15 → 11:40
 2. Transfer Geneva-Chamonix:
  – prin Chamexpres.com cu pret de 30Euro/pers, obligatoriu cu rezervare pe site sau telefonic. Cu cat rezervarea este facuta mai din timp cu atat probabilitatea de a se prinde loc la o cursa/ora convenabila e mai mare.
  – prin AlpyBus.com, obligatoriu cu rezervarea prealeabila .. din timp.
  – mai cauta pe chamonix.com

Deci calatoria ar dura 4h. Uau!!

O aproximatie a costului calatoriei pentru doua persoane ar fi 2×350(avion) + 2×30(transfer) + 2×30(transfer) = 760 Euro in sezon (august).

7 thoughts on “Logistica

 1. Pingback: 2013.11.13 – Chamonix – Rébuffat-Terray IV 5 M4+ ED- 550m | Jurnal de weekend si calatorie

 2. Pingback: 2013.12.23 – Chamonix – Incercarea traseului Supercouloir | Jurnal de weekend si calatorie

 3. Pingback: 2013.12.26 – Chamonix – Schi | Jurnal de weekend si calatorie

 4. Draga Silvia, in primul rand doresc sa te felicit pt acest minunat jurnal de ture, adevarata sursa de informatii reale si de ultima ora pt toti cei ce doresc sa va calce pe urme. Referitor la traseul Buc-Geneva si retur doresc sa completez cele spuse de tine cu faptul ca si Tarom are curse pe aceasta ruta. Mai mentionez doar ca acum cca o luna mi-am cumparat bilet pt sfarsitul lunii august la incredibilul pret de…90 de euro. Toate cele bune si astept cu interes urmatoarele postari.

 5. Pingback: 2014.03.20 – Haute Route: Chamonix – Refuge d’Argentière | Jurnal de weekend si calatorie

 6. Buna Silvia,

  Compania Ryanair are oferte incredibile pe relatia Bucuresti-Milano cu 80 ron dus intors. Sa nu spun ca acum o luna au fost si 45 ron dus intors. Poti sa mergi in weekenduri, plecare vineri ora 16, intoarcere luni in Bucuresti ora 9. O varianta mult mai lejera si ieftina ar fi sa inchiriezi o masina din aeroport cu 10 euro/zi. Mai mult costa autostrazile din Italia unde poti sa platesti si 20 euro pe 200 km. Sunt companii de inchiriere care nu percep taxa de scoaterea masini din tara (ex. Locauto). Daca sunteti mai multi, cheltuielile cu masina se impart.O astfel de iesire in weekend daca sunteti 4 o scoti la 50 euro.

  Iti urez sa ai parte de cat mai multe iesiri reusite si sa ne incanti de fiecare data cu povesti frumoase.
  Toate cele bune, Dana

 7. Pingback: 2016.02.10 – Chamonix – 2x Grands Montets si 2x Vale Blanch | Jurnal de weekend si calatorie

Comments are closed.