Jurnal pentru Cura de Scapare de Pietre la Ficat si Fiere

Intro

Ma simteam obosita si parea ca nimic nu ma multumeste. Eu banuiam ca sufar de oboseala cronica si usoara depresie. Din acest motiv cautam in jur solutii. Antenele mele erau alerte la orice sursa de inspiratie.

Pe masa din incinta cabinetului AquArmony se afla o carte rosie, cartea lui Andreas Moritz numita Scapa de Piatre la Ficat si Fiere.

Blogul Aquarmony contine un sumar a acestei cure, astfel ca am inceput imediat cura. In paralel am citit si cartea, pagina cu pagina!

In ce consta cura?

Timp de 6 zile, se bea suc de mere, câte 1 litru pe zi. (Se bea înainte de mese sau la 2 ore după mese). În această săptămână să se evite mâncăruri sau băuturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie să se consume în special mâncare și băuturi călduțe sau la temperatura camerei. Să nu se consume nimic prăjit și să se evite, pe cât posibil, produsele de origine animală (să se țină post). Să se evite pe cât posibil, orice medicamente în ziua a 6-a. Dacă sunteți răcit sau apare o afecțiune acută trecătoare, amânați cura.

ZIUA a-6-a:

Se mănâncă de post (preferabil doar fructe și legume), altfel vă puteți simți rău în timpul eliminării pietrelor.

După ORA 14:Nu se mai mănâncă nimic. Se mai poate bea doar apă în restul zilei.

ORA 18:00 – Se beau 250 mililitri apă (aproximativ un pahar) în care s-a amestecat bine, o lingură (aproximativ 25 g) de sare amară (sulfat de magneziu). Sarea amară e un purgativ și acțiunea sa principală e să dilate canalele biliare, pregătindu-le pentru eliminarea pietrelor. De asemenea, curăță intestinul, astfel încât pietrele, atunci când încearcă să iasă, nu se lovesc de mâncare sau alte reziduuri și pot fi eliminate ușor.

ORA 20:00 – Se bea al doilea pahar de apă cu sare amară: 250 mililitri apă – în care s-a amestecat bine, o lingură (aproximativ 25g) de sare amară (sulfat de magneziu).
ORA 21:30 – Dacă nu ați avut scaun până acum, e bine să vă duceți la toaletă sau opțional puteți face o clismă cu apă călduță.

ORA 21:40 – Se pun 150 mililitri ulei de masline (jumătate de cană mare) și se amestecă cu 100 mililitri suc de lămâie (jumătate de cană medie). Începătorii (primele 1-2 cure din seria de 10 recomandată) pot folosi doar 100 mililitri de ulei cu 100 mililitri de suc. Sucul să fie cât mai pur, fără pulpă.

ORA 21:45 – Pentru o mai bună dilatare și eliminare, este util să încălzim zona. Astfel se poate aplica pe partea dreaptă, în zona ficatului (de la buric, până la prima coastă și cât mai în dreapta spre coloană) un săculeț cu sare caldă sau o mămăligă caldă, învelită în prosop. Să se evite contactul direct cu pielea.

ORA 22:00 – Se bea amestecul de 150 mililitri ulei de masline și 100 mililitri suc lămâie. Acest amestec se bea în picioare. Ingredientele se pot amesteca într-o sticlă închisă (se clatină doar de două ori, să nu facă spumă). Se bea tot odată, deoarece, imediat cum ajunge în stomac prima înghițitură, începe eliminarea pietrelor.

AȘEZAȚI-VĂ CULCAT ÎN PAT IMEDIAT! E esențial pentru eliminarea pietrelor. Poziția trebuie să fie culcat pe spate, cu o pernă sub cap. Dacă e o pozitie incomodă, se poate sta pe partea dreaptă cu genunchii la piept. STAȚI COMPLET NEMIȘCAT, CEL PUȚIN 20 MINUTE ȘI NU VORBIȚI! Pietrele vor fi eliminate fără durere, deoarece se secretă multă bilă, iar canalele biliare sunt ținute larg dilatate de magneziul din sarea amară și de căldura mămăligii ce are rol dilatator.

ZIUA a-7-a:

ORA 06:00 dimineața – Se bea al treilea pahar de apă cu sare amara: 250 mililitri apă – în care s-a amestecat bine o lingură (aproximativ 25 g) de sare amară.

ORA 08:00 dimineața – Se bea al patrulea pahar de apă cu sare amară: 250 mililitri apă – în care s-a amestecat bine o lingură (aproximativ 25 g) de sare amară.

ORA 10:00 dimineața – Se pot consuma fructe sau suc de fructe.

ORA 11:00 dimineața – Se poate începe alimentația cu două linguri tărâțe de psyllium amestecate cu o banană bine coaptă. Apoi eventual mâncare de post. Seara sau în urmatoarea zi se poate reveni la mâncarea obișnuită. În următoarele două zile este recomandat să se efectueze o clismă, deoarece pietrele pot rămâne în intestinul gros și sunt toxice, putând crea o stare de rău.

APOI …

În caz că mai sunt pietre, cura se poate relua o dată pe lună, minim 3 saptamani. După 6-12 cure, sunt eliminate toate.

Sare amară (sare Epsom sau sulfat de magneziu) puteți găsi la Aquarmony, cu prețuri mult mai reduse decât în farmacii. La Aquarmony, pe lângă terapia prin plutire în săruri Epsom, găsiți broșuri, informații și consiliere despre cura de ficat, cât și despre importanța magneziului în organism.

Jurnalul meu

Urmatoarele pagini contin un jurnal despre cum am experimentat eu curele si efectele acestora.

1 thought on “Jurnal pentru Cura de Scapare de Pietre la Ficat si Fiere

  1. Cura lui Andreas Moritz este cu 120 de ml/g ulei de măsline extravirgin și 180 de ml/g suc de grapefruit, în total 300 de ml!
    /g., este mai bun sucul de grape decât sucul de lămâie Astăzi am ăcut a 10-oară Cura lui A. M.. Data viitoare voi pune și o mămăligă în zona ficatului!.

    )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *