Despre Spatiul Privat Virtual (SPV) ANAF, Ghiseu Virtual si altele

Cum poti afla info de la ANAF:

> Saptamana trecuta, din godola am trimis o solicitare. Am primit raspuns complet si competent in 24h.

> Ieri, din gondola am trimis o solicitare destul de controversata. Am primit raspuns complet si competent in 24h. Oricine isi poate face cont si il poate folosi inclusiv pentru verificarea angajatorului.

> Link: https://www.anaf.ro
> Nota: Tot aici as fi putut sa depun si documente insa momentan nu am nimic de depus.

Cum poti plati amenzi de circulatie:

> In urma cu ceva vreme am platit o amenda de circulatie folosing ghiseul virtual: https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public

Pentru că se plătește online numai este nevoie să trimitem către secția de poliție care a emis procesul verbal dovada plății, aceasta făcându-se direct online.

art. 28 OG 2/2001

(2) Amenzile care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate la Casa de Economii şi Consemnaţiuni – C.E.C.- S.A. sau la unităţile Trezoreriei Statului, iar amenzile cuvenite bugetelor locale se achită la Casa de Economii şi Consemnaţiuni – C.E.C.- S.A. sau la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei, precum şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României. O copie de pe chitanţă se predă de către contravenient agentului constatator sau se trimite prin poştă organului din care acesta face parte, potrivit dispoziţiilor alin. (1).

(3) Amenzile contraventionale pot fi achitate si prin intermediul instrumentelor de plata electronica in cadrul Ghiseului virtual de plati, proiect-pilot coordonat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, parte a Sistemului e-guvernare, din cadrul Sistemului Electronic National. In acest caz:

a) achitarea unei amenzi contraventionale se dovedeste prin prezentarea extrasului de cont al platitorului sau a dovezii de plata emise de Ghiseul virtual de plati, aceasta specificand data si ora efectuarii platii;

b) se elimina obligativitatea pentru platitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plata emisa de Ghiseul virtual de plati catre agentul constatator sau organul din care acesta face parte.

Daca achitati online nu mai este nevoie sa trimiteti sa faceti dovada platii conform art 28 alin 3 lit b) din OG 2/2001 si puteti sa selectati orice localitate doriti asa cum este mentionat si in alin 2 din acelasi articol de lege .

> Nota: Tot aici pot plati si taxe si impozite dar eu am alt mecanism.

Cum poti plati taxe la stat

Timp de cativa ani imi platesc taxele prin transfer bancar in contul de trezorerie specificat de catre anaf: impozit, CAS, CASS.

Se pot face plati fie din gondola, fie de acasa, fie … de oriunde ma prinde cheful si am net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *