2021.07.05 – Bucegi: Fisula Răsucită 6+, 4lc

Data: 2021.07.05

Traseu: Fisur Raășucită 6+ (7- rotpunkt), 3lc sau 4lc

Locația: Costila – Țâncul Mic

Participanti: eu si Dana (a lui Bazacliu)

Tutorial gasiot acum când public aventura:

http://eclimb.ro/topo.php?crt=116&n=Fisura_Rasucita

Poza și filmulețe făcute de mine și Dana aici:

https://photos.app.goo.gl/wyDB4P9k7S9fEjoi9

Ce s-a intamplat interesant și emoționant?

Deschide poza asta ca sa înțelegi aventura mea:

http://www.eclimb.ro/useri/geo_bivuac/1_costila/fis_rasucita.jpg

Ca sa fiu sigura ca nu mă abundă frica de cățărare am ales sa plec cap de coarda în prima lungime. Nu știam ca urmează 5+ și 6+ dacă ocolesc prin stânga. Nu știam de A1. Dar poate ca aș fi continuat sa fac manevra asta căci consideram ca sunt pregatuta pentru 7- desi alesesem un traseu foarte foarte ușor (nu a fost asa). 

Eu căutam soluții pentru mâini și picioare fie după ultima asigurare fie unde e următoare asigurare. În prima linie, în punctul une e dat ocolire cu A1 6+, am continuat drept în sus, aveam ochii fix în fata următoarei asigurări, mâine s-au topit, și am căaaaaaaaa-zut! Ce aventura!!!

M-am lovit, m-am speriat, nu mai gândeam … dar Dana m-a învățat unde se cobor și sa mă asigur ca sa pot sa o iau și pe ea la filat. 

După ce Dana a ajuns în dreptul meu a continuat în sus cap de coarda. Se pare ca ea a fost ajutata de imaginație sa ocolească poartiunea dificila prin stânga și sa treacă. Tot ea a continuat pe a doua lc. În poza spune ca exista o porțiune de A1 6+ … și eu, desi aveam durere la mana dreapta (bubă) și frică în suflet, am avut grija la orice pas. Dar a mers bine bine toți pașii. 

Dana mi-a repetat de multe ori ultima lungime pe care ne-am propus sa o cățăram e foarte foarte ușoare. Cum durerea la mânuță trecuse parțial și deci puteam sa o folosesc …. Zic “Pai dacă tot este așa de ușor, nu aș putea sa mă duc eu cap de coarda?!”. Dana, prin fericirea ei, mă motivează și mai tare sa plec cap de coarda. 

Din poza văd ca mai era o lungime care conținea gradul 6 …. Oare pe acolo a fost ultima lungime catarate de mine? Căci a inept greu și apoi foarte usot (grad 4). Oare, oare??

Ce aventura pentru creierul și corpul meu! 

Dar imi plac aventurile … chiar și durerile fizice care vin puternice și pleacă repede! 

Mulțumesc Dana pentru aventura și curaj și susținere!!! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.