2011.10.02 – Vf Ciucas

Perioada: 2 Oct 2011
Locatia: Ciucas
Echipa: eu si Cata
Traseu: Plecare de la Cabana Muntele Rosu – noua cabana Ciucas – Vf Ciucas – Saua Tigailor – noua Cabana Ciucas – revenire la Cabana Muntele Rosu. De fapt … conform hartii de mai jos:

Vf Ciucas

Dupa masa imparateasca de la Dambul Morii (fie si picnic, daca vreti voi!) – vezi aici – plecam repejor spre Cabana Muntele Rosu. Maria ne gazduieste pentru inca o noapte …

A doua zi, lenes, ne trezim, intindem de inca un picnic, si plecam usurel cu gandul de a exploata zona Ciucas. Ups: desi cu o zi inainte nu m-am deplasat decat cu putin mai repede decat un turist burtos cu copil in carca, am febra musculara. 🙂

Vf Ciucas

Noua cabana Ciucas. E drum pietruit pana la cabana, insa se poate urca doar cu masina echipata 4X4 deoarece panta e destul de mare.
Desi am auzit de la altii ca noua cabana e “naspa” … mie mi-a placut: si cabana si muzica care se auzea de la difuzoare. Nu, nu erau manele, ci cantece de munte si iubire, romanesti. 😉

Vf Ciucas

Pauza de bere pe gazonul din fata cabanei.

Vf Ciucas

Cu 4X4, de fapt, se ajunge pana aproape de Vf Ciucas…

Vf Ciucas

🙂

Vf Ciucas

Din pacate pe cararile Ciucasului inca se mai afla marcajele de la Ciucas Trail Running. Eu sustin astfel de concursuri, sustin sportul in natura … insa imi pare nespus de rau atunci cand vad ca se lasa mizerie in urma.

Spre Vf Ciucas ne intalnim cu destul de multi turisti. Din cand in cand ne oprim pentru a admira peisajul …

Vf Ciucas

Babele la Sfat

Vf Ciucas

Dupa o mica pauza pe varf coboram spre Saua Tigailor

Vf Ciucas

Si ne uitam dupa trasee de perete … 🙂

Vf Ciucas

Nu am reusit sa identific … este Mana cu cinci degete?

Vf Ciucas

In drumul nostru ne intalnim si cu 2 motociclete offroad. 🙁

Vf Ciucas

Turnul Goliat pe care imi planificasem sa il catar iarna … in combinatie cu schi de tura. 🙂

Vf Ciucas

🙂

Vf Ciucas

Mai avem un pic si reintram in traseul care duce la Cabana Ciucas

Vf Ciucas

Noi continuam pe Cruce Albastra

Vf Ciucas

Turnul Caprioarei

Vf Ciucas

Ce weekend luuuung si fain!

14 thoughts on “2011.10.02 – Vf Ciucas

  1. Febra musculara?! Inseamna ca functionezi normal. Eu dupa doua saptamani de spital – pentru niste analize, nimic mai mult – si o tura (pe poteca)de doua zile in Iezer simteam ca mor “coborand” de la Lipscani spre Piata Unirii. Asta cred ca stii ca trece dupa principiul “cui pe cui se scoate”.Ia-o incet si nu te lasa. Nu ne-ai spus nimic despre cum se recicleaza Cata pe poteca si nici in poze nu prea se vede. Salutari si lui! Cu drag, Adrian.

  2. Cum se mai prezinta drumul din Cheia pana la cab. Muntele Rosu ? Acum un an erau niste gropi care cu o masina joasa nu aveai pe unde sa le ocolesti 🙁 .

    Sanatate maxima .

  3. Buna!! Ma bucur ca incepi sa iti revii!!! Foarte bine realizate pozele. Folositi o tehnica de fotografie anume? Folositi ceva filtre ( polarizare,… balans de alb) ?
    Mult succes!!!

  4. Salut Bogdan:
    -pt culoare: functie de ce aparat ai, ori setezi din aparat Vivid Colors, ori setezi +1 sau +2 la saturatie. Daca nu vrei sa umbli la saturatie, poti seta White Balance-ul pe Cloudy si o sa iti puna el un filtru orange.
    -Pt balans de alb, ai un buton de Auto Levels sau Auto Tone in PS care de obicei rezolva toate cazurile (mai putin atunci cand in poza ai o atmosfera cetzoasa si il derutezi).
    Ca filtru e bine sa ai un filtru gradual neutru (ND filter cokin) la tine pt a expune bine atat cerul cat si pamantul.
    Daca nu ai acest filtru dar stii sa lucrezi cu layere in Ps, tragi RAW/NEF sau 3 Jpeg-uri cu expunere multipla.
    La mine e ars cerul (uite-te la panorame, albul din nori este ars), deci nu sunt ok tehnic. Asta pt ca nu am avut filtru ND si am tras doar Jpeg fara expunere multipla. Din Jpeg nu poti corecta f mult in PS.

    • Salut! Multumesc pentru raspuns. Eu am un slr nikon. Ca setari de culoare, si eu il tin pe Vivid colors. Ca si filtre folosesc cel mai mult filtrul de polarizare. Mi se pare mai usor de folosit decat filtrul ND si cel mai util atunci cand e lumina potrivita. Este adevarat ca in mijlocul zilei, cand soarele este sus pe cer, un filtru ND ar rezolva cel mai bine situatia. Cu PS nu prea ma pricep. M-am mai jucat cu Lightroom, care este un photoshop mai simplu.
      Multumesc mult pentru idei si la mai multe poze !!!!

  5. Buna Silvia,
    Ma bucur tare ca ai revazut muntele 🙂 Am citit articolul tau despre accidentare si m-am regasit in situatia descrisa de tine . Din pacate sunt si eu la curent cu exercitiul rabdarii si cu recuperarea:) Bafta multa si insanatosire grabnica si astept noi povesti 🙂

    • Buna Luciana,

      Multumesc pentru comentariu.

      Sper ca atunci cand ai spus ca te-ai regasit in articolul despre accident nu te referi la partea cu accidentul, ci doar la concluzia de final cu timpul si rabdarea de recuperare.

      Ce sa zic? Prognoza medicilor din Ro arata cam dramatic: pauza! Doar ca nu mi-au definit termenul pauza, si cum eu sunt un om tehnic, am cautat definitia pe internet. Nu am gasit nimic specific, dar am dedus din alte info ca: PAUZA = sa nu ma mai lovesc in acelasi loc si sa nu ma fortez.

      Asadar, chiar nu ma simt in pauza!

      By the way: ne-am intalnit intr-o seara la Baicului (sala de catarat) si … nu te-am recunoscut? 🙂

  6. Pingback: 2011.10.22 – Piatra Craiului pe Padina lui Calinet | Jurnal de weekend si calatorie

  7. Neata! Pot sa ajung cu bicicleta pana la Varful Ciucas, chiar si pe langa ea in anumite locuri? Multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *