2010.06.06 – Madona Neagra (Cheile Turzii)

Perioada: 4 zile (5-8 iunie 2010)
Locatia: Cheile Turzii
Echipa: eu si Catalin

SUMAR
Ziua 1: Traseul Memorial Jenci Bacsi, 6A, 9lc (vezi aici)
Ziua 2: Traseul Madona Neagra, 6A, 8lc (vezi aici)
Ziua 3: Traseul Suspendat (4A, 5lc) si Csipkes (5A, 5lc) (vezi aici)
Ziua 4: Traseul Turnul Ascutit, 5A, 6lc (vezi aici)

A doua zi ne-am trezit mai devreme. Planul era sa cataram Madona Neagra si apoi, daca mai e timp si energie sa cataram si Turnul Ascutit.

Traseul Madona Neagra, 6A, 8lc

Schita din cartea “Alpinism si Escalada sportiva in Cheile Turzii”.  Sunt date 9lc incluzand lungimea de traversare de la  un perete la altul catre ultimele 2 lungimi ….

Continuare …

Plecam spre Chei …

Cum se vede Turnul Ascutit cu Grota lui Hili  in stanga. Planificasem sa facem rapel prin Grota lui Hili pentru a ajunge la traseul Turnul Ascutit.

Grota lui Hili…

Ca sa ajungem la baza traseului Madona Neagra a trebuit sa trecem iar apa cu incaltamintea atarnata de noi … :))

Cu o seara inainte Delia ne povestise ca treseul incepe cu un pas dificil. Desi de obicei eu sunt cea care pleaca prima intr-un traseu, de aceasta data Cata s-a oferit sa plece el, si mi-a placut asta! :))

Cata in regruparea a 3-a. Pe lungimea 4 urmeaza sa plec intr-un traverseu … Fix lnga regruparea noastra exista si regruparea traseului Vigh Tibi in care au intrat Mihnea si Delia.

In lungimea 5, care constituie un traverseu cu pasi de VIII exista o iconita. Noi am facut lungimea asta la artificial: ufff ce nu imi place artificialul!

Apoi mi-a revenit mie lungimea 6, cea mai grea din traseu (pasi de VIII+), pe care am facut-o 90% la artificial. De multe ori imi mai lipseau numai 1-2 cm pana la urmatorul cui, asa ca ma tot chinuiam cu scartita. Papucii, despre care aveam senzatia ca sunt ultra comozi, au devenit incredibil de incomozi: ma strangeau deasupra calcaielor … OOOfff! A fost o lungime lunga si grea, in perceptia mea.

Cata a venit destul de repede dupa mine …

🙂

Dupa lungimea asta am iesit pe Turnul Fecioarei, de unde am traversat la peretele din fata, pentru urmatoarele 2 lungimi. Zice lumea ca la baza urmatoarelor 2 lungimi scrie MN cu rosu, insa noi nu am gasit inscriptia, fiind foarte multa vegetatie in zona. ne-am orientat dupa o brana de iarba despre care se mentioneaza in descrierea traseului ….

🙂

Desi aceste lungimi au fost destul de usurele, m-am simtit destul de lipsita de motivatie, chinuita de papuci si obosita. Asa ca m-am mai tras si aici de bucle … nu am mai avut rabdare sa caut solutii.

🙂

🙂

🙂

Sunt praf!

Mihnea si Delia au iesit din traseul lor un pic mai repede ca noi. Ne-au asteptat, desi erau rupti de sete (noi aam avut la noi cate 1.5L de apa fiecare, ei nu au avut deloc caci au uitat apa jos …) ca sa ne arate retragerea prin Grota lui Hili. Multumim frumos!

Undeva, prin grota e Mihnea, care rapeleaza primul.

Grota lui Hili, fotografiata de jos in sus ….

Sunt necesare 5 rapeluri de 25m cu coarda simpla, sau 2 rapeluri lungi cu semicorzi de  60m. Primul rapel se termina cumva in aer, si trebuie oscilat putin in stanga, pentru a ajunge la regrupare, si pentru a amenaja urmatorul rapel … Putina atentie, doar!

Flori se soc! 🙂

Eu …

🙂 La retragere am trecut pe langa Turnul Ascutit, insa nu a mai fost energie sa il mai cataram si pe acesta. A ramas pe lista de “TO DO”!!!

🙂

Dupa ce trecem apa ne intalnim cu mai multi cunoscuti din zona. Fiecare se retragea …. la o bere!

Dupa 1-2 beri, campingul s-a golit! Nu mai era nimeni, caci pentru ei, incepea o noua saptamana de munca, insa pentru noi, continua sa fie vacanta. 🙂

Si acum un filmulet – ATENTIE, se poate viziona HD!

10 thoughts on “2010.06.06 – Madona Neagra (Cheile Turzii)

  1. Pingback: 2011.04.23 – Minivacanta in Cheile Turzii | Jurnal de weekend si calatorie

  2. Pingback: 2013.07.12 – Aniča kuk – Funkcija 6c+, 11lc, 300m | Jurnal de weekend si calatorie

  3. Pingback: 2010.06.05 – Memorial Jenci Bacsi (Cheile Turzii) | Jurnal de weekend si calatorie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *