2009.02.07 – Basarbovo – Bulgaria

Fusese o saptamana crunta, in care au survenit o gramada de schimbari in viata mea, insa, ca de obicei eram joi seala sa sala cand incep sa adresez intrebarea “Ce facem in wee?”. Nu stim, ridicam din umeri, e prea cald pentru munte, ar fi ok o bulgaria dar .. nu avem masina! Ah dar am eu, dar ah, nu pot sa ies cu ea din tara …

Incep sa fac glume ca … “Doar avem biciclete! Lasam masina la vama, si-i dam cu bicla pana la faleza la Basarbovo … nici macar nu mai platim taxa de pod!!”

Am continuat si eu si Rudi pe gluma asta, pana cand amandoi am inceput sa vedem aceasta gluma ca pe un lucru destul de ralizabil si “de facut!”. Am inceput sa ma entuzasmez, si deja, nu mai vroiam sa apara alternativa de a merge cu cineva cu masina, era super asa… in sfarsit sterg praful de pe bicicleta mea!! 🙂

Sambta 7 Februarie 2009

Asa cum descrie Rudi aventura asta: Iesire de catarat la Basarbovo[Bulgaria]. Din cauza ca nu puteam iesi cu masina din tara am ales sa trecem cu bicicletele econimisind taxa de pod si facand si o tura pe bicicleta. Estimarea initiala de 10-15km pana la faleza s-a dovedid gresita, faleza fiind la 25km de vama Giurgiu. La faleza vreme de primavara-vara, lume multa, cineva a numarat 29 de romani veniti la catarat. Multe trasee noi, lungi si abordabile (grad VI, VII) si bine asigurate.

Vineri am inceput sa-mi caut bicicleta prin firma, unde o lasasem odata cu venirea frigului si a alternativei: masina. In sfarsit o gasesc pe scarile de evacuare, cu roata din spate dezumflta .. eh, s-o fi dezumflat, o fi pana .. nu se stie! Seara o bag in masina trec pe la vulcanizare si imi fac presiunea in rotile de la masina si in cele de la bicicleta … gata, acum sunt pregatita. Eh, pana acasa roata de la bicicleta se dezumfla iar: era clar ca aveam pana! Hotaram (eu si Rudi) sa facaem pana cand ajungem la Giurgiu dimineata. Zis si facut: ne intalnim la 7:00, nimerim cu chiu cu vai drumul spre Giurgiu (ca harta mea a Buc din torpedou e cam veche si deficitara cu anumite zone de periferie) si ii dam talpa. Ajungem la Giurgiu pe la 8:30, cred, cand incepe tortura cu pana, caci ne dam seama ca nu reusim sa identificam gaurica … pana la urma ne ajutam de o balta … oh, ce bataie de cap!! Ne chinuim la pana asta cam 1.5h. La 10:30 ne urcam pe biciclete cand suna Dana: “Ce faci mai?!”, “Uite pe la Giurgiu, trecem acum vama cu biclele spre Basarbovo! Voi! Veniti?!”. Dana rade, i se parea amuzant, si mie mi se parea amuzant … vin si ei!

Plecam voiosi spre vama! Mai oprim o dat la o benzinarie sa mai bagam putina presiune in rotile de la biciclete si-i dam pedale … La vama oprim sa pezentam buletinele, trcem fara stres de taxa de pod … Luuung drumul, luuung!

Rudi si pana!! 🙂

Basarbovo 7 feb 2009

Da, au incaput lejer 2 bicle in masinuta mea ;)!

Basarbovo 7 feb 2009

Fara taxa de pod, sa ne intelegem!!

Basarbovo 7 feb 2009

Mai avem putin si ajungem!

Basarbovo 7 feb 2009

Chiar ca putin!

Basarbovo 7 feb 2009

Ajunsi acolo, ne tolanim … ni ne punem pe mancat! 🙂 Intre timp isi fac aparitia tot mai multi cunoscuti: Cornel, Vlad, Serban, Dana, Baza, oameni de la Galacticgym dar si de la celelalte panouri din Buc …

Basarbovo 7 feb 2009

Cica: “Fa-mi si mie o poza de avatar!” 😀

Basarbovo 7 feb 2009

Am hotarat impreuna cu Rudi sa ne dam numai cap. Am incaput cu 2 trasee usoare – Romanian Girl (VI) si Romanian Boy (VII), apoi ne-am mutat pe un perete mai liber la un trasu luuung de 30m. Rudi s-a da de fiecare data primul cu buclele pe el … :), apoi eu …

Basarbovo 7 feb 2009

Asigurarea celei de-a doua bucle in acest traseu e destul de interactiva, dar parca din perete nu mi s-a mai parut chiar asa … 🙂 : am reusit!

Basarbovo 7 feb 2009

🙂

Basarbovo 7 feb 2009

🙂

Basarbovo 7 feb 2009

Rudi ma fila atent de jos, Vlad ma poza … 🙂 – am pus toata echipa la treaba! 😉

Basarbovo 7 feb 2009

🙂

Basarbovo 7 feb 2009

Un traseu foarte luuung, dar foarte interesant! Nu lam legat insa m-am bucurat mult de el, si am trecut de feicare pasaj la rot.

Basarbovo 7 feb 2009

Mai e un pic! 🙂

Basarbovo 7 feb 2009

Asiguram si ne gandim la urmatorul pas!

Basarbovo 7 feb 2009

Inca putin magneziu …

Basarbovo 7 feb 2009

🙂

Basarbovo 7 feb 2009

Ultima parte e destul de usurica 🙂

Basarbovo 7 feb 2009

Gata: Jooos!

Basarbovo 7 feb 2009

Traseul fiind foarte lung, am fost nevoit sa amenajez un rapel intr-o ancora intermediara …

Basarbovo 7 feb 2009

Intre timp am descoperit ca bicicleta mea iar avea pana! Aceasta veste nu a facut decat sa ma amuze: ne dam, si vedem noi ce facem la plecare! Uite, avem balta aici langa noi!! 🙂 (e un rausor care curge pe langa faleza)

Basarbovo 7 feb 2009

La sezatoare … 🙂

Basarbovo 7 feb 2009

Zona de multe trasee usoare. Spre deosebire de anul trecut, sau prelungim pana sus majortatea traseelor, s-au curatat si reamenajat traseele vechi, si s-au batut trasee noi: foar, foarte frumos!! Eu am apucat sa ma dau pe 4 trasee cap, si inca un traseu mansa caci ma cam grabeam, nu mai era timp de cap!

Basarbovo 7 feb 2009

Dar momentan inca eram suspendata amenajand rapelul! :))

Basarbovo 7 feb 2009

Gata, sunt jos: what’s next?!

Basarbovo 7 feb 2009

Pana la urma s-a ocupat tot Rudi de pana mea, iar eu l-am recompensat cu un senvis primit de la Denisa :D. Am incercat sa trec vama la intoarcere in mod fraudulos, insa pe Rudi nu prea l-a incantat ideea asa ca trebuit sa ma intorc sa-mi prezint buletinul si sa primim o mustrare de la vamesul Roman :D. Pana la masina, m-am ales iar cu pana … cred ca e vb de ceva existant in cauciuc .. sa vedem cum o rezolv pe asta :), si sa pregatesc bicicleta penru noi expeditii. 🙂

Concluzie:

– Daca vreti sa economisiti taxa de pod, aveti de mers dus-intors cam 50 km;
– Am avut o zi de cocot si bicla foarte misto!
– A fost o ventura mostoooooo!!
– Dupa cum vedeti din poze, a fost chiar cald! Muult prea cald pentru peroada asta!

4 thoughts on “2009.02.07 – Basarbovo – Bulgaria

  1. eu ca giurgiuvean de veliko stiam de peste 20 ani,traseul de la manastire e celebru,in 1989 sept.sau oct.acolo s-a desfasurat campionat mondial de catarare,am ajuns acolo din pura intimplare,de basarabovo marturisesc ca nu stiam,o sa trag o fuga acolo cu biticla sau cu scuterul(si mai comod).anul trecut am dus familia la veliko la o pita apoi am tras o tura si pe la arbanassy.la minastire,cind a fost camp.mondial nu era gard se intra chiar prin curtea manastirii,acum e inchisa curtea si poteca e pe linga.de antrenament e nemaipomenit,este mai aproape decit sinaia sau busteni,nasol cu taxa,noi giurgiuvenii o mai fentam.in russe este un magazin de materiale gen himalaya,de vazut si comparat preturile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *