2008.12.14 – Valea Galbinele

Se anunta vreme destul de urata pentru weekendul care venea. Nu prea era nimic de facut care sa ne solicite 2 zile asa ca …

Nici Rudi nu aveam nici un plan. Ne hotaram sa facem ceva impreuna. Pai, sambata mergem la panou si duminica … valea Galbinele, nu?!

In sfarsit o sambata in care lenevesc si eu in pat pana la ora 11:00 si … apoi ajung la panou unde ma bucur de noile trasee …

Echipa: eu si Rudi
Perioada: Duminica – 14 Dec
Traseu: Busteni – Ref Costila – V Galbinele – Intoarcere pe aceeasi ruta

DUMINICA

Ne hotaram sa plecam cu trenul de 7:15. Primul bilet de tren luat in calitate de non-student. Mi-a stat inima!!

In Busteni nu era asa de multa zapada. Oricum ideea era sa ne oxigenam nitel si sa ne bucuram de munte. Nu-mi cumparasem inca un piloe, insa pana la ref Costila nici nu era nevoie de asa ceva.

Usurel ii dam in sus spre refugiu. Frumos! La refugiu mai erau 2 baieti care se echipau pentru acelasi traseu: V Galbinele. Noi intindem de o masa imparateasca, timp in care nu ma pot abtine sa nu ma hlizesc cand aud discutiile celorlalti doi baieti.

Plecam inaintea acestora. Nu erau urme batute pana in V Gabinele, dar se descurca Rudi sa gaseasca calea cea buna. 😉 Pe vale era zapada viscolita. Facusem bine ca-mi luasem macar coltarii la mine. Trebuie sa recunosc ca am trait niste emotii neavand un piolet, dar … m-am descurcat. Mai ales la coborarea din Strunga Galbinele unde RUdi a preluat betele si mi-a lasat mie pioletul lui. (multam!!)

Urmatorul weekend am avut grija sa nu ma mai prinda fara piolet!!!

La intoarcere trag de Rudi sa mergem cu nasu’, asa ca beneficiem de compartimentul de biciclete si schiuri din trenuri. Da, exista trenuri care au suporturi speciale de biciclete si schiuri!! Wow!!

Eram rupta de oboseala! Nu dupa mult timp ne intalnim cu doi baieti dintre care unul de la sala, a caror companie ma facut sa uit de oboseala. Discutii despre munte, catarare, schi de tura … de-ale noastre, nu?!

Timpul a trecut detul de repede, si m-am trezit coborand din 96 in fata blocului, multumita de o zi frumoasa la munte!!!

Balaurind catre intrarea in Galbinele…

Ba mergeam la coltari pe gheata, ba ma afundam in zapada …

🙂

Autopoza, by Rudi 🙂

In strunga Galbinele …

Pozele sunt facute de Rudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *